Obec Bánov

S čím Vám môžeme pomôcť?

rozšírené vyhľadávanie

Cvičiace ženy

Názov klubu oddiel cvičiacich žien  TJ Lokomotíva Bánov
Založenie február 1998
Pôsobisko Telocvičňa a trávnaté plochy v Športovom areáli Bánov
Adresa Mlynská 1, 941 01 Bánov
Kontakt Ing. Michaela Rusňáková, predsedníčka oddielu 0903 897 309
e-mail misazajickova@gmail.com
Organizačná štruktúra Ing. Michaela Rusňáková - predsedníčka a trénerka,
Mgr. SIlvia Trojanovská - trénerka

* údaje sú pravidelne aktualizované

Súťaže
Oddiel funguje na amatérskej a dobrovoľnej báze. 

cvičiace ženy Bánov

cvičiace ženy Bánov

Harmonogram a typ cvičení 
Členky oddielu sa pravidelne stretávajú každý pondelok a štvrtok o 19:00 hod. Cvičenie trvá jednu hodinu, teda do 20:00 hod. Tréningy alebo hodiny cvičenia majú pestrý charakter. Cvičí sa viacero druhov skupinových cvičení, pričom všetky sú zamerané na zlepšenie fyzickej kondície, ale aj uvoľnenie z psychickej námahy.

  • workouty čiže kondičné silové cvičenia pozostávajúce z cvikov zameraných na posilňovanie tela vlastnou váhou, s jednorúčkami alebo posilňovacími gumamy (drepy, kliky, brušáky, výpady a pod.)
  • step – kondičný tréning, vykonávaný na tzv. steperoch
  • kruhové a skuinové tréningy kde sa používajú cvičebné pomôcky ako napríklad medicimbal a striedajú sa cviky na posilnenie celého tela,
  • taktiež sa cvičia aj cviky z jogypilates a kalanetiky, vhodné na správne držanie tela, spevnenie chrbtice, uvolenenie nielen po fyzickej námahe alebo bolesti, ale rovnako účinné aj pri uvoľnení stresu.
  • tabata, pri ktorej sa cvičí v časových intervaloch, a to 20 sekúnd cvik a 10 sekúnd prestávka po 8 opakovaní. Jedna Tabata má teda 4 minúty počas ktorých je možné spáliť obrovské množstvo kalórií,

Všetky cviky sú vhodné tak pre začiatočníkov ako pre pokročilých. Prere ženy sú k dispozícii aj na aj karimatky, cvičiace gumy, závažia na členky a zápästia či medicimbaly. Oddiel disponuje aj stepermi, fitloptami, jednoručkami a gumami.
Nábor nových členov je možný kedykoľvek počas roka. Pridať sa môže každý, kto má chuť sa hýbať a urobiť niečo pre seba. Kontakt na trénerku Ing. Michaela Rusňáková 0903 897 309.

cvičiace ženy Bánov

cvičiace ženy Bánov

Práca s mládežou
Šport je v dnešnej "smart" inteligentnej dobe, keď aj vysávač vysáva sám veľmi dôležitý pre všetky vekové kategórie, mládež nevynímajúc. Oddiel cvičiacich žien ponúka kvalitné pohybové cvičenia aj pre rodiny s deťmi.

Ambície a ciele klubu
Cvičiť a byť príkladom pre všetky ženy, ktoré sa možno nevedia odhodlať. Názov oddielu je síce oddiel cvičiacich žien, ale privítame aj chlapcov, pánov či celé rodiny, ktoré si taktiež chcú udržať kondíciu a zapojiť sa do skupinového cvičenia.

Iné aktivity oddielu
Okrem cvičenie v Športovom areáli Bánov chodia niektoré členky po vzájomnej dohode aj skupinovo behať.

Život v obci

Stránka pre Seniorov

Mobilná aplikácia

mobilná aplikácia V OBRAZE

Sledujte informácie z webu na svojich mobilných telefónoch. Využívajte  novú mobilnú aplikáciu - V OBRAZE.

Koronavírus COVID-19

korona.gov logo